Thursday, October 31, 2013

Οι δέκα μεγαλύτερες καινοτομίες στο WSOP (μέρος β')


8. Player of the Year
Η δημιουργία του WSOP Player of the Year έγινε το 2004 και συνέπεσε με την έκρηξη που δημιουργήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα από τον Chris Moneymaker. Με την πάροδο των χρόνων τα fields συνεχώς αυξάνονταν όπως και ο αριθμός των events, αλλά οι παίκτες είχαν επιπλέον ένα κίνητρο εκτός από τα χρηματικά έπαθλα και τα bracelet. Την ανάδειξή τους σε παίκτες της χρονιάς.
Ο τίτλος αυτός είναι εξίσου σημαντικός με την κατάκτηση ενός bracelet και είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για την συμμετοχή των παίκτων σε αυτή το μεγάλο event.

7. Player’s Championship
Η έκρηξη που έχει συντελεστεί στο πόκερ τα τελευταία χρόνια με τον τεράστιο αριθμό των συμμετεχόντων, έκανε τα μεγάλα ονόματα να …χάνονται μέσα στο πλήθος.
Αυτό άλλαξε το 2006, χρονιά που δημιουργήθηκε το τουρνουά Η.Ο.R.S.E $50.000. To υψηλό buy-in σήμαινε αυτόματα και την συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων και εξασφάλιζε παράλληλα ένα τελικό τραπέζι με τους καλύτερους παίκτες στον χώρο.
Το 2008 το τουρνουά περιελάμβανε και το Chip Reese Memorial Trophy προς τιμήν του πρώτου πρωταθλητή, θρυλικού David “Chip” Reese,  ενώ το 2010 η μορφή του άλλαξε και πάλι με την προσθήκη σε αυτό των  Pot Limit Omaha, Triple Draw και No Limit Hold’em.
Αν και οι απόψεις διίστανται αναφορικά με το event, με κάποιους να το βλέπουν σαν “ελιτίστικο” και κάποιους άλλους σαν το πραγματικό Main Event, το σίγουρο είναι ότι είναι από τα σημαντικά τουρνουά της χρονιάς.
6. Live Streaming από το ESPN
Μετά την Μαύρη Παρασκευή στις ΗΠΑ, οι εκπομπές του πόκερ σημείωσαν σημαντική πτώση στην τηλεθέαση. Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι άλλαξαν από το 2011 και την κάλυψη του WSOP από το ESPN. Ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε online live streaming του τουρνουά και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά για την συνέχεια.
Η συνέχεια του αφιερώματος με το Top 5 στη συγκεκριμένη λίστα, αργότερα μέσα στην εβδομάδα. This is the greatest tournament in the world!

No comments:

Post a Comment