Saturday, October 26, 2013

Οι δέκα μεγαλύτερες καινοτομίες στο WSOP (μέρος α')


Η συμμετοχή σε ένα WSOP (World Series of Poker) είναι το όνειρο όλων των παικτών  πόκερ στον κόσμο.

Το μεγαλύτερο event στον κόσμο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες παίκτες που έχουν σκοπό να διακριθούν και γιατί όχι να κατακτήσουν ένα WSOP bracelet.
Από το 1970 που ξεκίνησε το WSOP, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και με αφορμή το πρόγραμμα, το PokerStrategy.com εξέδωσε μια λίστα με τις δέκα σημαντικότερες αλλαγές-καινοτομίες που έχουν συντελεστεί στην διοργάνωση.
10. Τουρνουά με buy-in 1.000.000 $
Το event αυτό είναι σίγουρο ότι θα… ταράξει τα νερά στον κόσμο του πόκερ λόγω του εξαιρετικά μεγάλου buy-in. Η πρώτη απόπειρα για την διεξαγωγή του θα γίνει φέτος και σκοπός των διοργανωτών είναι να το καθιερώσουν σαν θεσμό. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός που η σκέψη για ένα τουρνουά H.O.R.S.E  με buy-in $50.000 θεωρήθηκε αστεία και γι’ αυτό το τουρνουά αυτό (με ήδη 22 παίκτες να έχουν δηλώσει συμμετοχή) θα συζητηθεί πολύ στην κοινότητα του πόκερ και όχι μόνο.
9. WSOP Hall of Fame
Στα πρώτα χρόνια διεξαγωγής του τουρνουά, οι συμμετέχοντες αντιμετωπίζονταν με… κριτικό μάτι και θεωρούνταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Με την πάροδο των χρόνων όμως η αντίληψη για το πόκερ άλλαξε και σε αυτό βοήθησε και το WSOP Hall of Fame  καθώς αναπτύχθηκε η φήμη του κυρίως ανάμεσα στους ίδιους τους παίκτες.
Η ένταξή του το 1979 έχει βοηθήσει σημαντικά στο να δημιουργηθεί μια αίσθηση της παράδοσης και της ταυτότητας του WSOP.

No comments:

Post a Comment